Διαμονή (Πριν)

 

Η διαμονή είναι ένα από τα βασικότερα θέματα που θα πρέπει κάποιος να ασχοληθεί πριν έρθει στην Γερμανία. Αυτό ισχύει είτε για κάποιον που έχει ήδη βρει δουλειά ή πρακτική, είτε για κάποιον που πήρε την απόφαση να έρθει χωρίς να έχει βρει κάποια εργασία.

Εάν κάποιος δεν έχει βρει κάποια εργασία και αποφασίσει να έρθει, τότε θα πρέπει να ψάξει να βρει μόνος του μια κατοικία για να μείνει. Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμα και να έχει βρει δουλειά η πρακτική, πάλι θα πρέπει να ασχοληθεί μόνος του για αυτό το θέμα. Περισσότερες λεπτομέρειες για εύρεση κατοικίας στο παρακάτω link:

Μετα το συμβόλαιο->Διαμονή

 

Υπάρχουν δε και οι περιπτώσεις, που η εταιρεία που θα κάνει την πρόσληψη να έχει συνεργασία με κάποιο relocation office, το οποίο θα αναλάβει την μετεγκατάσταση του προσληφθέντα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι υπεύθυνο για την εύρεση μιας κατοικίας ανάλογα με της απαιτήσεις του, όπως επίσης και για τις πρώτες κινήσεις που θα πρέπει να κάνει με το που φτάσει στην Γερμανία.

 

Τι θα πρέπει να προσέξει κάποιος όταν εμπλέκεται κάποιο relocation office:

 

Πρώτα από όλα, το relocation office θα πρέπει να έρθει σε επαφή με τον προσληφθέντα τουλάχιστον δύο μήνες πριν, έτσι ώστε να προλάβουν να συμπληρωθούν τα χαρτιά με τις απαιτήσεις του και να βρεθεί κάποια αντίστοιχη κατοικία. Εάν για οποιονδήποτε λόγο δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του μέχρι ένα μήνα πριν, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσει ο ίδιος με την εταιρία για την επίλυση του προβλήματος.

Κάτι ακόμα αξιοσημείωτο, είναι να κανονίσουν μεταξύ τους ένα σημείο συνάντησης, το οποίο θα είναι συγκεκριμένο και σίγουρο και όχι κάποιο μέρος το οποίο θα υπάρχει πιθανότητα παρανόησης.

Τέλος, καλό θα ήταν να υπάρχει και κάποιο κινητό τηλέφωνο, για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα προκύψει. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υποστηρίζονται όλες οι Ελληνικές εταιρίες κινητής τηλεφωνίας σε όλες τις χώρες, οπότε καλό θα ήταν να ληφθεί και αυτό υπόψιν όπως επίσης και οι τηλεκάρτες που υπάρχουν στην Ελλάδα, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα Γερμανικά καρτοτηλέφωνα.