Κλίμα εργασίας σε γερμανικές εταιρίες.

 

Αντιθέτως όπως πολλοί θα νομίζουν οι συνθήκες εργασίας είναι σχετικά χαλαρές. Πολλές εταιρίες προσφέρουν εργασία κάτω του 40ωρου. Υπάρχει μια σχετική ευελιξία στην ώρα άφιξης στην δουλειά, ο εργαζόμενος αποφασίζει πότε θα πάει, μέσα σε λογικά όρια. Από την μέχρι τώρα εμπειρία μας στις εταιρίες που έχουμε εργαστεί ή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οι εργαζόμενοι έρχονται μεταξύ 7 π.μ. και 11 π.μ.. Η ώρα αναχώρησης συναρτάται με την ώρα άφιξης στην εργασία.

 

Το περιβάλλον θα χαρακτηριζόταν ήρεμο χωρίς ιδιαίτερες φωνές, λόγο της φύσης της δουλειάς. Οι συνάδελφοι θα χαρακτηριζόντουσαν ανοιχτόμυαλοι , με διάθεση να ακούσουν οποιαδήποτε ιδέα ακόμα και από κάποιον που εργάζεται ως φοιτητής πρακτικής άσκησης. Αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι τόσο η ταχύτητα εκτέλεσης μιας εργασίας όσο η ποιότητα των αποτελεσμάτων αλλά και η μάθηση του φοιτητή πρακτικής εργασίας.

 

Σε ότι αφορά το θέμα άγχος, είναι φυσιολογικό όταν αλλάζεις κουλτούρα εργασίας να αυξάνεται και το άγχος, θα τα καταφέρω; Επαρκούν οι γνώσεις μου; Πάνω σ’ αυτό το θέμα προσπαθούν να σε βοηθήσουν και να σε εντάξουν στο περιβάλλον εργασίας αποβάλλοντας σου το άγχος. Εν κατακλείδι από τη στιγμή που σε έχουν επιλέξει, σημαίνει ότι ήσουν ο κατάλληλος για αυτή τη θέση.

 

Το συμπέρασμα που έχουμε αποκομίσει είναι ότι η συναναστροφή και η εργασία σε γερμανικές εταιρίες είναι απόλαυση. Εάν δεν μας πιστεύετε δοκιμάστε και διαψεύστε μας.